Paus

 
Får bara ursäkta för att det har varit så dålig uppdatering under en tid!
Har nämligen inte bara varit utomlands och haft svårt att få tag på internet utan har även haft fullt upp med skolan. Eftersom det är något av det viktigaste för mig just nu så kommer jag inrikta mig på det nu ett tag för att klara av allt. 
 
Har höga krav på mig själv och därmed höga mål. Lovar att börja skriva som vanligt igen efter denna stressiga perioden gått över! 


Fackeltåg

Ikväll deltog jag, mina kompisar och massor av fler människor i ett fackeltåg för att visa att det INTE är okej att tvinga Nermin och hans familj att flytta tillbaka till Kosovo efter 8 år i Sverige! Det var en jättefin sermoni, med mycket tårar och känslor! Till och med TV4 var där för att filma denna tillställning! Hoppas allt kommer att sluta bra för familjen, dom är värda att få bo kvar här!

Efteråt åkte jag, Emmorna, Pernilla och Lydia hem till mig för att bada och ha det gött, superbra kväll!:)



Dubai 2012

 
Desert Safari, VILD jeep-åkning, arabisk mat, belly-dancer och någon speciell arabisk dans som jag inte vet vad det heter. Fick även testa dadlar och se hundratals kameler.
 
 
Dubai Mall - världens största shoppingcenter, rätt ställe och komma till när man är shoppaholic? Svar: JAA!!
1200 affärer, 70 restauranger, ett meeega akvarium, isrink, bio, allt... Dock var dett för stort till och med för mig, blev helt snurrig av alla affärer, våningar, gångar och kartor.
 
 
Såhär kunde det se ut halv 4 en onsdags morgon, fullfart! 
Okej det kan låta lite sjukt och att ni inte tror mig men efter att fått massa information från folk som bodde där så fick jag svaret!
 
Fakta för intesserade!! 
Såhär fungerar det: De "inhemska" araberna får sina bilar, hus, skolor och extra resurser betalda av staten, de betyder att nästan inga araber arbetar och om de gör de jobbar de för staten med finare arbeten. Arbetstiderna är mellan 9 - 14.00, så de jobbar ungefär hälften så länge som en vanligt arbetande svensk. Det betyder att de kan vara ute länge om nätterna! Temperaturen är även mycket behagligare på kvällarna, på sommarhalvåret kan temperaturen stiga upp till 50 grader. Att strosa runt på stan i en heltäckande svart klänning då är inte mänskligt.. jag klarade knappt av 15 min ute i solen i en heltäckande däkt när det var 42 grader ute. puuh!
 
Som ni kanske ser på bilden har männen olika färger på "dukarna" på huvudet. Det beror på vart ifrån i Arab emiraten de kommer ifrån. Ringana på huvudet betyder något med att presidenten bär dem, och olika människor får bära dem. Inte alls säker på om det var så men lät så på de vi prata med. 
 
De allra flesta arabiska kvinnorna bär en svart dräkt och de allra felsta bär burka, det vill säga att de bara visar ögona. Vissa visa hela ansiktet men täcker håret, vissa visar ögon och näsa men vissa visa ingenting alls. En svart duk över hela ansiktet. Det hela beror på vad mannen tycker, det är han som bestämmer hur mycket kvinnan ska dölja. 
 
I Dubai var det dock inte så extremreligiöst. Längre ner i landet berätta de att vissa kvinnor inte ens fick lämna huset, möjligen för att besöka sin pappa, bror eller syster. I Dubai vistas de på gatorna i skyhöga klackar och en lyxväska på axeln. De allra flesta gick i tjej och kill gäng, kom några få arabiska par ihop. Gym, bussar, taxiar, moskéer var uppdelade för män och kvinnor, de skulle inte vistas ihop. 
Kyssar och närkontakt var helt oacceptabelt, endast gifta par fick hålla handen. 
 
Det var häftigt och gå in på damtoaletterna och se de arabiska kvinnorna under deras slöjor. Långt, vackert hår, smycken och diamanter, helt sjukt fina sminkningar och mode inspirerade kläder.
 
 
 
Fler bilder och upplevelser kommer senare!!
 
 


At the top

Igår kväll besökte jag världens högsta byggnad och åkte världens snabbaste hiss, den färdades i 90km/h, snacka om att det slog lock i örona!



Desert in Dubai



Follow on Bloglovin
RSS 2.0